Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


FUTBOLAS
Saudo Arabija fantastiškais atlyginimais vilioja futbolo legendas. Koks tikslas?
Saulius Ramoška
Scanpix
Gal norėtumėte prisijungti? C. Ronaldo draugiškose rungtynėse Rijade su Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždėmis L. Messi ir Neymaru.

Futbolo pasaulis sujudo, kai praėjusių metų gruodžio pabaigoje „Al Nassr“ klubas oficialiai paskelbė pasirašęs sutartį iki 2025-ųjų su penkiskart „Auksinio kamuolio“ laimėtoju Cristiano Ronaldo. Metinė sutarties suma buvo vertinama maždaug 100 mln. eurų, tačiau, įvairių leidinių teigimu, dar pusę tiek 38-erių portugalas turi gauti per reklamines sutartis. Iš viso per 2,5 metų Saudo Arabijoje C. Ronaldo turėtų uždirbti apie pusę milijardo eurų.

Jo pėdomis šią vasarą pasekė prancūzai Karimas Benzema, N’Golo Kanté, senegaliečiai Kalidou Koulibaly ir Édouard’as Mendy bei daug kitų garsių futbolininkų. Saudo Arabijos futbolo klubai viliojo ir Neymarą, Bernardo Silvą ar Lionelį Messi. Tačiau iki C. Ronaldo atvykimo į šią valstybę Saudo Arabijos profesionalų lygoje nebuvo itin daug žinomų vardų.

„Europoje daugiau treniruojamės ryte, o čia – po pietų ar net naktį ramadano metu. Prasidėjus ramadanui kartais treniruodavomės 22 val., ir tai man labai keista. Bet tai – nauja patirtis. Man patinka taip gyventi, juk mokomės iš naujų kultūrų. Taip, sunku, bet nieko, ko anksčiau nebuvau patyręs“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi C. Ronaldo.

Naujajame klube portugalas per 16 rungtynių įmušė 14 įvarčių, tačiau tai nepadėjo triumfuoti čempionate ir iškovoti kitų trofėjų. „Tikėjausi kitokio scenarijaus. Jei atvirai, norėjau bent ką nors laimėti šiais metais, bet ne visada turi būti taip, kaip norime“, – sakė futbolininkas. Jis įsitikinęs, kad, jei Saudo Arabijos lyga ir toliau plėsis, ji gali patekti į geriausių pasaulyje penketą. Šiuos jo žodžius tik patvirtina vasarą vykstanti žaidėjų invazija į Saudo Arabijos futbolo klubus.

2023 08 12 06:45
Spausdinti