Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Juk jo pavardė – Kennedy
Andrew Milleris
Scanpix

Robertui F. Kennedy nerūpi, ar jis pasmerks JAV Donaldui Trumpui. Šis gamtą mylintis sąmokslo teorijų skleidėjas irgi kandidatuoja į prezidentus. Su juo susitiko Andrew Milleris.

Užėjus į R. F. Kennedy kabinetą jo namuose Los Andžele į akis visų pirma krinta tigro iškamša. Šį plėšrūną sumedžiojo pirmasis Indonezijos prezidentas Sukarno, kurį bandė nužudyti CŽA. Kaip pasakoja R. F. Kennedy, jo dėdė prezidentas Johnas F. Kennedy, sužinojęs, kad Sukarno nemėgsta JAV, pasakė: „Jei CŽA mane bandytų nužudyti, aš irgi nemėgčiau JAV.“ Tai išgirdęs Sukarno „įsimylėjo“ J. F. Kennedy ir pakvietė jį apsilankyti Indonezijoje. Vietoj prezidento viešnagėn nuvyko R. F. Kennedy tėvas Robertas F. Kennedy vyresnysis, septintojo dešimtmečio pradžioje brolio administracijoje tarnavęs JAV generaliniu prokuroru. Tai jis parsivežė šią padovanotą tigro iškamšą. Netrukus Roberto jaunesniojo prašymu Sukarno taip pat atsiuntė du gyvus Komodo varanus, bet galiausiai ropliai atsidūrė zoologijos sode.

Šiandien R. F. Kennedy laiko iškamšą kabinete prie namų, nes žmona, aktorė Cheryl Hines, pagarsėjusi vaidmeniu seriale „Pažabotas užsidegimas“ („Curb Your Enthusiasm“), „neįsileidžia jo į namus“. Šiam trofėjui draugiją palaiko šikšnosparnio iškamša, kurią R. F. Kennedy padovanojo vienos iš dviejų dukterų krikštamotė Glenn Close, ir jamaikinis suopis, kurį jis sugavo Virdžinijoje, būdamas 15 metų ir mokydamasis dresuoti sakalus. R. F. Kennedy šiuo pomėgiu susižavėjo perskaitęs apie jo vaidmenį legendinėje karaliaus Artūro pilyje Kamelote (būtent taip vadinamas kerintis tariamai idealistinis J. F. Kennedy dvaras).

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 06 01 06:45
Spausdinti