Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


MAROKAS
Maroko karaliaus paslaptys
Nicolas Pelhamas
Scanpix
Muchamedas VI.

2018 m. Muchamedas VI susidraugavo su vokiečiu kikboksininku. Nuo to laiko monarcho beveik nematyti. Nicolas Pelhamas seka karaliaus pėdsakais.

Prieš penkerius metus instagrame pasirodė neeilinė nuotrauka. Joje 54-erių Maroko karalius Muchamedas VI sėdi ant sofos šalia raumeningo sportiškai apsirengusio vyro. Pozuotojai jaukiai susispaudę ir šypsosi lyg vaikai vasaros stovykloje. Marokiečiai buvo labiau įpratę matyti karalių vieną paauksuotame soste.

Šios nuotraukos istorija dar keistesnė. Greta karaliaus sėdintis 32-ejų Abu Azaitaras yra Vokietijos kalėjimų sistemos senbuvis ir mišrių dvikovų (MMA) čempionas. 2018 m. Abu Azaitaras persikėlė į Maroką, ir nuo tada jo prabanga spindintis instagramo kanalas purto konservatyviąją šalies aukštuomenę. Čia apstu ne tik prašmatnių automobilių, bet ir stebėtinai nevaržomo tono, kuriuo jis kalba apie monarchą. „Mūsų brangus karalius, – parašė sportininkas prie vienos jųdviejų bendros nuotraukos. – Neįmanoma atsidėkoti už viską, ką jis dėl mūsų daro.“

Maroke bręsta krizė, o jos centre – tviskantis kikboksininkas. Ši šalis laikoma viena iš sėkmingiausių arabų pasaulio valstybių. Joje klesti automobilių pramonė, vakariečius turistus vilioja viduramžius menančios turgavietės ir ramūs riadai. Iš pažiūros Marokas pasižymi visu įmanomu Artimųjų Rytų žavesiu ir jo nesiūbuoja šiam regionui būdingi neramumai.

2023 06 20 06:45
Spausdinti