Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Meghan Markle – naujoji monarchijos serialo žvaigždė
IQ Life
(Scanpix nuotr.).

Su Jungtinės Karalystės princu Harry susituokusi Meghan Markle neabejotinai taps pirmo ryškumo žvaigžde. Bet Emma Duncan ir Valentine’as Low tvirtina, kad svarbiausias jos gyvenimo vaidmuo bus sustiprinti karališkąją šeimą.

Per pirmąjį M. Markle ir princo Harry interviu televizijoje 2017 m. lapkritį abu glaustėsi vienas prie kito plačiai šypsodamiesi kaip ir bet kuri kita įsimylėjėlių porelė. Amerikietė aktorė ir britų princas atskleidė kelias banalias intymias smulkmenas: jiedu susipažino per aklą pasimatymą, jis pasipiršo porai šeimininkaujant virtuvėje, ji išsyk pakerėjo jo mamos korgius, nors jį šunys vis dar aploja. Tačiau poros elgsena už žodžius buvo gerokai iškalbingesnė. M. Markle savininkiškai laikė Harry kairiąją plaštaką tarp savųjų. Prieš vaizdo kameras ji elgėsi laisvai, kalbėjo sklandžiai ir žvaliai. Jis, stengdamasis žiniasklaidos akivaizdoje elgtis apdairiai, retkarčiais imdavo murmėti arba užsikirsdavo. Jai žvelgiant į pašnekovą, jis nenuleisdavo akių nuo išrinktosios. Jai kalbant jis nykščiu glostydavo jos smilių. Per pokalbį išryškėjusi poros santykių pusiausvyra vėliau ne kartą pasitvirtino abiem vis dažniau pasirodant viešumoje. Jis nuolat ją stebi: gėrėdamasis ir ieškodamas pritarimo. Akivaizdu, kad Harry yra įsimylėjėlis, o Meghan – jo mylimoji.

Gegužės 19 d. porai susituokus Vindzoro pilyje M. Markle ne tik tapo viena garsiausių moterų pasaulyje, bet ir prisijungė prie visuotinai pamiltos institucijos. Ši, nepaisant nepalankių aplinkybių, išliko net atėjus demokratijos amžiui, bet dabar, 92-ejų karalienei senstant, įžengė į nestabilų pokyčių etapą.

Kaip 1867 m. rašė „Anglijos konstitucijos“ (The English Constitution) autorius ir garsiausias „The Economist“ redaktorius Walteris Bagehotas, „kilmingųjų santuoka prikausto žmonijos dėmesį, nes tai – neeilinis visiems žinomo įvykio variantas“. Šiuo trumpu sakiniu jis perteikė karališkosios šeimos patrauklumo esmę. Jai labiau nei bet kuriai kitai šio pasaulio institucijai sekasi suderinti viduramžišką prabangą, konstitucinę reikšmę ir garsenybėms būdingą žavesį. Gimus naujam šeimos nariui šimtai tūkstančių žmonių išsirikiuoja pakelėse juo pasigėrėti, o dar šimtai milijonų stebi reginį per televiziją. Ne mažiau įtraukia ir šis amžinas visiems gerai pažįstamas džiaugsmo šaltinis – dviejų žmonių sąjunga džiaugsme ir varge, skurde ir gerovėje, iki mirtis (arba nusivylimas) juos išskirs.

2018 08 29 11:28
Spausdinti