Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


Paskui uodegas
Vytautas Jankulskas
(Vytauto Jankulsko nuotr.).

Daugiau turistų pritraukti siekianti Indonezija ėmėsi populiarinti dar vieną savo tradiciją – karvių lenktynes. Vytautas Jankulskas įsitraukia į neįprastų varžybų sūkurį.

Per visą šalį besidriekiantys ryžių laukai leidžia nutuokti šio augalo svarbą Indonezijoje. Atokiuose Sumatros salos kaimuose žmonės jau šimtus metų puoselėja ryžių derliaus nuėmimo tradicijas rengdami „Pacu Jawi“ – taip vietos kalba vadinamos karvių lenktynės.

Jos kaskart vyksta ryžių laukuose nuėmus derlių. Tai kupinas emocijų, adrenalino ir purvo renginys, kuriame stiprūs kaimo vyrai bando kuo ilgiau išsilaikyti ir kuo toliau nujoti įsikibę karvėms į uodegas. Viskas vyksta ne tik dėl šventės ir pramogos – taip išariama ir žemė ryžiams sodinti. Galvijų pardavėjai taip pat bando pademonstruoti, kokios stiprios ir greitos jų augintinės. Priklausomai nuo to, kaip karvės pasirodo lenktynėse, jų vertė parduodant gali kristi arba kilti.

Lenktynės rengiamos beveik kiekvieną savaitgalį vienuolika mėnesių per metus. Tik per ramadaną, šventąjį musulmonų mėnesį, varžybos neorganizuojamos. Kaskart karvės paleidžiamos bėgti vis kitame kaime. Anksčiau tai buvo kur kas retesnis renginys, bet pastaruoju metu vietos valdžia suskato jį išpopuliarinti, siekdami privilioti daugiau turistų.

2018 04 27 11:50
Spausdinti