Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PASAULIS 2023. VERSLAS
Didelės į verslą orientuotos technologijų bendrovės gaus daugiausia naudos iš nuosmukio
Guy Scrivenas

Technologijų bendrovėms 2021-ieji buvo klestėjimo metai. Judėjimo suvaržymai privertė milijardus žmonių didžiąją dalį savo darbo ir pramogų perkelti į virtualųjį pasaulį. Todėl paklausa buvo išaugusi viskam nuo debesijos paslaugų iki kompiuterių ir lustų.

Skaitmeninį gyvenimą įgalinę verslai, tokie kaip vaizdo skambučių bendrovė „Zoom“ ar virtualiosios realybės dviračių treniruoklių pardavėja „Peloton“, tapo plačiai atpažįstamais prekių ženklais. Technologijų bendroves atspindinčio biržos indekso „Nasdaq Composite“ vertė per 2021 m. išaugo 21 proc. Susižavėjimo netrūko ir privataus kapitalo rinkoje. Rizikos kapitalo atstovai nukreipė įspūdingo 621 mlrd. JAV dolerių dydžio sumą į startuolius – tai du kartus didesnės investicijos negu ankstesniais metais.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

2022 m. muzika liovėsi. Įsisiautėjusi infliacija reiškė, kad brangiai įvertintų įmonių ateities pelnas tapo ne toks patrauklus. Ji taip pat privertė vartotojus susiveržti diržus. Karas Ukrainoje ir apkartę Kinijos ir Vakarų santykiai prisidėjo prie neužtikrintumo. Sparčiai augusių bendrovių, kurios neuždirba pelno, vertė nusmuko. Technologijų bendrovės turėjo susitelkti ir prisitaikyti prie naujos realybės. Siekdamos sumažinti veiklos sąnaudas, daugelis jų atsisakė darbuotojų ar nutraukė eksperimentinius projektus. Kas atsidurs tarp lyderių 2023-iaisiais?

2023 02 13 11:00
Spausdinti