Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PASAULIS 2023. AZIJA
Jokowiopolis: naujoji Indonezijos sostinė atspindi jos kūrėją
Charlie McCann
Borneo džiunglėse.

Borneo pakraštyje 2023 m. įsiburgs elektriniai pjūklai. Ten pradės kilti naujoji Indonezijos sostinė Nusantara, kuriai ruošiamas plotas džiunglėse.

2022-ųjų sausį Indonezijos parlamentas priėmė įstatymą ir patvirtino prezidento Joko Widodo pasiūlymą perkelti sostinę iš Džakartos, kur šiandien dirba vyriausybė, į rytinę Borneo dalį. Įpusėjus antrai ir paskutinei kadencijai, prezidentas, vadinamas Jokowi, tikisi dėl Nusantaros išliksiąs žmonių atmintyje kaip vyriausiasis šalies statytojas. Nors naujoji sostinė nebus baigta iki 2045 m., jau dabar miestas daug pasako apie jo įkūrėją, žmogų, pasižymintį didelėmis ambicijomis, bet kartais prasta darbo kokybe.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Anksčiau dirbęs baldų gamyboje, prezidentavimą Jokowi paskyrė statyboms. Tikrai grandiozinių objektų statyboms. Jo vyriausybė statė oro ir jūrų uostus, užtvankas, nutiesė tūkstančius kilometrų mokamų kelių. Nusantara, kuri dydžiu tris su puse karto lenks Singapūrą, ne tik grandioziškiausias Jokowi prezidentavimo infrastruktūros projektas, bet ir „bene didžiausias per Indonezijos istoriją sumanymas tiek technokratiniu, tiek politiniu atžvilgiu“, – rašo Yanuaras Nugroho ir Dimasas Wisnu Adrianto iš ISEAS-Yusofo Ishako instituto, veikiančio Singapūre.

2023 02 15 06:40
Spausdinti