Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


PASAULIS 2023. MOKSLAS IR TECHNOLOGIJOS
Kodėl negalima ignoruoti kvantinės kompiuterijos
Jackas Hidary

„SandboxAQ“ generalinis direktorius Jackas Hidary sako, kad atėjo laikas atkreipti dėmesį į saugumo grėsmes, kurias kels pradėję veikti kvantiniai kompiuteriai.

Kvantinės technologijos, kurios išnaudoja keistą subatominės srities neapibrėžtumą, turės didelį poveikį mūsų visuomenei: nuo medicinos ir medžiagų mokslo iki bankininkystės ir švarios energijos. Tokios technologijos, kaip ryšiai, skaičiavimai, kvantiniai jutikliai ir modeliavimas, bus labai naudingos. Tačiau dėl jų taip pat reikės iš esmės pakeisti pasaulinę kibernetinio saugumo architektūrą ir šis procesas prasidės 2023 m.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Kvantiniai kompiuteriai dar tik kuriami. Tačiau kai jie taps galingesni ir patikimesni, kils grėsmė tam, kaip perduodame ir saugome konfidencialius duomenis, įskaitant bankines operacijas, slaptą vyriausybės informaciją ir intelektinę nuosavybę. Taip yra dėl to, kad, kitaip nei dabartiniai kompiuteriai, kvantiniai kompiuteriai galės iššifruoti dabartines kodavimo sistemas, kurios užtikrina saugų duomenų perdavimą bei saugojimą ir kuriomis grindžiama pasaulio ekonomika.

2023 01 08 06:40
Spausdinti