Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PASAULIS 2023. JAV
Lyderystės klausimai
Jamesas Bennetas

Joe Bidenas ir Donaldas Trumpas nori vėl kandidatuoti 2024 m. rinkimuose. Tačiau jų partijoms gali atrodyti kitaip.

JAV netrukus prasidės nauja įdomi politinė era... arba žūtbūtinės kautynės, kurių beveik niekas nenori. Kad ir kas nugalėtų D. Trumpą, galiausiai nulems valstybės ateitį. Ar tai pavyks kuriam nors varžovui per partinius rinkimus? O gal 2024 m. visuotiniuose prezidento rinkimuose jam nosį nušluostys J. Bidenas arba kitas demokratas, atstovaujantis naujai partijos krypčiai?

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Artimiausiu metu D. Trumpo savimeilė išliks juodąja bedugne, aplink kurią suksis visa JAV politika. D. Trumpas jaučiasi neturįs pasirinkimo, kaip tik vėl kandidatuoti į prezidentus, tiesa, jo motyvai yra tiek pat teisiniai ir psichologiniai, kiek ir politiniai. To nepadaręs jis būtų labiau pažeidžiamas daugybėje jam iškeltų baudžiamųjų ir civilinių bylų. Ir, jo nuomone, dar blogiau, pasmerktų save istorijos paraštėms nebepajėgdamas išlaikyti silpstančio dėmesio, o galiausiai ir finansinių rėmėjų bei galbūt net pagrindinių šalininkų palaikymo.

2023 01 25 11:00
Spausdinti