Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


PASAULIS 2023. MOKSLAS IR TECHNOLOGIJOS
Niukst, niukst, mirkt, mirkt: lytinis malonumas šiemet vaduosis iš draudžiamų temų gniaužtų
Slavea Chankova

Dar visai neseniai sekso žaislų buvo galima rasti tik sekso reikmenų parduotuvėse, įsikūrusiose įtartinuose skersgatviuose ar nejaukiuose miesto rajonuose. Dabar atrodo, kad šiais prietaisais prekiaujama visur: nuo įprastų universalinių parduotuvių iki vaistinių tinklų judriose miesto gatvėse ir net nedidelių sveiko maisto parduotuvių. Mažmeninės prekybos įmonės vejasi augančią „lytinio sveikatingumo“ paklausą ir visuomenės atvirumą kalbėti apie tai. Nuo 2018 iki 2021 m. šios frazės paminėjimų socialiniame tinkle „Twitter“ padaugėjo šešiskart. Šiai temai vis daugiau dėmesio skiriama kino filmuose ir televizijos serialuose. Miegamojo malonumai tampa priimtini kaip svarbus bendros gerovės aspektas, kurį reikia palaikyti ir tobulinti.

2023 m. ši tendencija toliau stiprės. Jau dabar JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje 25–30 proc. suaugusiųjų turi sekso žaislų. Remiantis 2021 m. konsultacijų bendrovės „PwC“ atliktos apklausos duomenimis, trečdalis jų įsigijo šių prietaisų per pastaruosius trejus metus. 2023-iaisiais rinka toliau sparčiai augs. Pardavimus skatins ne tik vartotojų paklausa, bet ir naujoviškas dizainas, patrauklus tiems, kam ankstesni vibratoriai galėjo pasirodyti atstumiantys. Dideli plastikiniai falo formos modeliai traukiasi, o juos keičia minkšti silikoniniai įvairiausių formų delno dydžio intymaus masažo prietaisai.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Lytinių malonumų srityje veikiantys naujas idėjas siūlantys startuoliai ypač atsižvelgia į moterų poreikius. Iš dalies dėl to, kad jiems, kaip neįprasta šiam sektoriui, dažnai vadovauja moterys. Jų pasiūlymais vis dažniau naudosis poros, o ne pavieniai asmenys, nes kalbėti apie seksualinį malonumą (privačiai ir viešai) tampa vis mažiau gėdinga.

2023 01 21 06:40
Spausdinti