Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ROBOTAI SANDĖLYJE
Sandėlius užkariauja nauji robotai – išmanesni ir greitesni
The Economist
Amazon
„Amazon“ sandėliuose pluša robotai.

Didumą surinkimo darbų atliks robotai

Prieš dešimt metų „Amazon“ užsakymų vykdymo centruose, kaip internetinėje prekyboje vadinami milžiniški sandėliai, kur skirstomos prekės, atsirado pirmieji robotai. Renkant prekes pagal užsakymus žmonėms nebereikia vaikščioti tarp lentynų eilių, dabar mašinos pakelia ir atveža lentynas pas užsakymą renkantį žmogų. Susitaupė laiko ir pinigų. Šiandien pasaulyje „Amazon“ sandėliuose dirba daugiau nei 350 tūkst. įvairiausių robotų. Bet ir to negana saugiai įmonės ateičiai.

Dėl sandėlių robotikos pažangos, kartu prisidėjus brangstančiai ir sunkiai randamai darbo jėgai, logistikos sektoriuje įvyko lūžis. Kai dėl COVID-19 suvaržius judėjimą sutriko tiekimo grandinės, taip pat išpopuliarėjo pristatymas į namus, kuris veikiausiai išliks paklausus, užsakymų vykdymo centrai dirba visu pajėgumu.

Nors turi robotų, dažnai įmonei intensyviausiu metu, kai suplaukia ypač daug užsakymų, tenka laikinai pasamdyti žmonių, kad pavyktų susitvarkyti. Dėl darbuotojų aršiai konkuruojama. Ruošdamasi šventinių pirkinių sezonui, „Amazon“ gruodį vien JAV priėmė apie 150 tūkst. papildomų darbininkų, siūlydama iki 3 tūkst. JAV dolerių darbo pradžios premijas.

2022 03 17 06:45
Spausdinti