Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PASAULIS 2023. VERSLAS
Verslui atėjo metas išreikšti poziciją
Ore Ogunbiyi
Keiskite savo toną.

Iš verslo vis dažniau bus tikimasi įsitraukimo į visuomenei aktualias temas nuo abortų iki rasinio teisingumo

JAV Aukščiausiajam teismui 2022 m. birželį atšaukus nutarimo byloje „Roe prieš Wade’ą“ galiojimą, kuris 1973 m. abortus pripažino konstitucine teise, šimtai bendrovių JAV iš karto išreiškė palaikymą savo darbuotojoms. Tai ne pirmas kartas, kai iš verslo tikėtasi sulaukti tiesioginės reakcijos į politinį įvykį. Tai tapo naujausiu platesnio pokyčio, kai privatus sektorius įsitraukia į socialinės politikos klausimus, pavyzdžiu, ir ko tokiais atvejais reikia, kad vartotojai, darbuotojai ir akcininkai tave laikytų gera bendrove.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Didelėms įmonėms sunku išlikti neutralioms politiniais ir socialiniais klausimais. Jos jaučia investuotojų spaudimą iš viršaus, darbuotojų spaudimą iš vidaus ir vartotojų spaudimą iš išorės būti arčiau žmonių, kad būtų atspindimos ir apginamos jų vertybės. Be klausimo dėl abortų, bendrovės 2023 m. bus vertinamos pagal savo požiūrį į klimato kaitą ir energetikos transformaciją, gėjų ir translyčių asmenų teises, rasinę įvairovę ir etiškas darbo sąlygas. Todėl reiškiama politinė pozicija nėra susijusi tik su didesniais pardavimais ar papildomu žiniasklaidos dėmesiu. Tai gali padėti užmegzti ir palaikyti ryšį su klientais, kuris būtų paremtas pasitikėjimu ir skaidrumu, pademonstruotų įsipareigojimą dėl darbuotojų gerovės ir verslo strategijoje leistų įtvirtinti prasmę.

2023 02 17 11:00
Spausdinti