Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


INVESTICIJOS LIETUVOJE
A. Armonaitė pakvietė „Hitachi“ ir „Panasonic“ plėstis Lietuvoje
BNS
Scanpix

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pakvietė Japonijos korporacijas „Hitachi“ ir „Panasonic“ bendradarbiauti su Lietuvos įmonėmis – anot jos, abi bendrovės suinteresuotos plėstis Europoje.

„Abi įmonės yra suinteresuotos plėstis ir investuoti Europos regione. (...) Pristatėme šioms kompanijoms sąlygas kurtis Lietuvoje, mūsų šalies pranašumus. Turime puikią galimybę tapti investicijų regionu ir taip sustiprinti Lietuvos ir Japonijos ekonominį bendradarbiavimą“, – pranešime teigė A. Armonaitė, susitikusi su „Hitachi“ viceprezidentu Hitoshiu Ito ir „Panasonic“ tarptautinių ryšių vadovu Yoshihisa Tanaku.

„Hitachi“ užsiima informacijos ir telekomunikacijų sistemų, dronų, vėjo turbinų, elektros energijos gamybos sistemų, puslaidininkių ir kitų produktų gamyba. Įmonė turi padalinius Lenkijoje ir Rumunijoje.

„Panasonic“ veikia įvairiose pramonės srityse – plataus vartojimo elektronikos, automobilių komponentų, buitinės technikos, pramoninių sprendimų ir kitose.

Lietuvos ir Japonijos prekybos apyvarta pernai siekė 191 mln. eurų: Lietuvos eksportas siekė 104 mln. eurų, importas – 87 mln. eurų.

2023 10 05 14:20
Spausdinti