Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KLAIPĖDOS UOSTAS
A. Latakas teigia toliau vadovausiantis Klaipėdos uostui
BNS
Erikas Ovčarenko/BNS
A. Latakas.

Susisiekimo ministerijai anksčiau patvirtinus, kad Klaipėdos uostui nuo kitų metų tapus akcine bendrove jai galės vadovauti Algis Latakas, jis sako, kad liks poste ir savo valia iš jų nesitrauks.

A. Latakas teigia, kad nori užbaigti daug darbų.

„Yra pradėta labai daug projektų, tikrai nuoširdžiai sakau, kad aš juos noriu pabaigti ir net negalvoju, kad savo valia iš šių pareigų atsitraukti arba nedaryti tų darbų. Darbas yra sunkus, labai įdomus, bet mano tikslas yra kuo daugiau tų projektų įgyvendinti“, – trečiadienį žurnalistams Klaipėdoje sakė A. Latakas.

Susisiekimo ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad A. Latakas gali toliau eiti vadovo pareigas.

„Ministras išleido įsakymą, kuris leidžia tęsti man darbą, aš tikrai džiaugiuosi, kad yra tas pasitikėjimas, kad mes esame vienoje valtyje su strategais, su ministerija, kuri strateguoja visą transportą Lietuvoje, man smagu, kad tas pasitikėjimas yra, tai dar labiau nuteikia tuos darbus daryti. Aš visą tą laikotarpį tą darbą dirbau, dirbau taip, kaip mokėjau, kiek žinių turėjau, tiek jų sudėjau ir mažiausiai apie tai galvojau – pakeis mane, nepakais, kaip čia atsitiks“, – teigė uosto vadovas.

Konkursą laimėjęs A. Latakas uostui vadovauja nuo 2020 metų birželio, į šį postą penkerių metų kadencijai jį paskyrė tuometinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Sausio 2-ąją pradėsianti dirbti nauja direkcijos stebėtojų taryba išrinks valdybą, o jos pirmininkas bus ir direkcijos vadovas.

Buvusios valdybos kadencija baigėsi šių metų vasario 6-ąją, šiuo metu ministerija dar ieško naujos valdybos narių – trijų nepriklausomų ir dviejų valstybės atstovų.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pernai gruodį dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito pareiškė sunkiai įsivaizduojantis, kaip uosto vadovas galėtų dirbti toliau, tačiau direkcijos valdyba pareiškė pasitikėjimą A. Lataku ir nerekomendavo ministrui jo atleisti.

2022 12 21 14:07
Spausdinti