Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AVIACIJA
„Avia Solutions Group“ įsigijo terminalą ir angarą Londono Biggin Hill oro uoste
BNS
Fotobankas
G. Žiemelis.

Verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojama aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ (ASG) įsigijo Londono Biggin Hill oro uosto keleivių terminalą bei techninės priežiūros centrą. Sandorio suma neskelbiama.

„Avia Solutions Group“ direktorių valdybos narys Vygaudas Ušackas sako, kad bendrovė įsigijo unikalų centrą, įsikūrusį viename greičiausiai augančių oro uostų Europoje.

„Tikimės, kad galėsime bendradarbiauti su verslo operatoriais bei oro uostu ir toliau teikti išskirtinės kokybės paslaugas keleiviams, orlaivių savininkams ir operatoriams, besileidžiantiems ir išvykstantiems iš Londono Biggin Hill oro uosto“, – pranešime teigia V. Ušackas.

Šiemet Biggin Hill oro uostas buvo antras populiariausias JK oro uostas po Farnborou.

Pasak pranešimo, ASG įsigijo įmonę „Biggin Hill Hangar Company Ltd.“ ir jos valdomą terminalą bei orlaivių remonto centrą. Grupės teigimu, sandoris dar labiau sustiprina jos poziciją JK aviacijos paslaugų rinkoje.

ASG taip pat yra Londono Stanstedo oro uoste veikiančios techninės priežiūros ir mokymų įmonės „Storm Aviation Ltd.“ patronuojanti įmonė.

Rugsėjį skelbta, kad į ASG kapitalą 300 mln. eurų ketina investuoti JAV investicijų valdymo įmonė „Certares Management“, daugiausia investuojanti į kelionių ir turizmo įmones. G. Žiemelis tuomet teigė, kad ši investicija grupei padės plėsti keleivių ir krovinių aviacijos, orlaivių priežiūros ir inžinerijos, įgulos mokymo, antžeminio aptarnavimo ir logistikos paslaugas.

„Avia Solutions Group“ aptarnauja virš 2 tūkst. klientų nuo Amerikos iki Azijos bei turi daugiau nei 500 licencijų.

Grupė pirmąjį šių metų pusmetį gavo 368,6 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 8,1 proc. mažiau nei pernai sausį–birželį, jos grynasis pelnas siekė 14,6 mln. eurų.

G. Žiemelis dabar netiesiogiai valdo 75,99 proc. ASG kapitalo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 27 11:37
Spausdinti