Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


JUNGTINĖ KARALYSTĖ
Britų puslaidininkių projektuotojas „Arm“ užsimojo siekti, kad įmonės vertė viršytų 52 mlrd. JAV dolerių
ELTA
Freepik
Viešas akcijų siūlymas IPO (asociatyvi nuotr.).

Jungtinės Karalystės (JK) puslaidininkių projektuotojas „Arm“ užsimojo siekti, kad kompanijos vertė ketvirtadienį per pirminį viešą akcijų siūlymą (angl. initial public offering, IPO) vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“ viršytų 52 mlrd. JAV dolerių (48,4 mlrd. eurų).

Ši įmonė, kurią valdo Japonijos investicijų milžinas „SoftBank“ ir kurios puslaidininkių dizainas yra integruotas į didžiąją daugumą pasaulyje pasiekiamų išmaniųjų telefonų, savo akcijas prieš didžiausią Niujorke per beveik dvejus metus regėtą IPO įvertino 51 JAV doleriu. Kaip teigiama, ši suma liudija investuotojų entuziazmą, stebint didžiulį susidomėjimą dirbtiniu intelektu.

Prekybininkai laiko kompanijos „Arm“ IPO kitų technologijų bendrovių IPO barometru. Pastaraisiais metais pirminiai vieši akcijų siūlymai strigo, koronaviruso pandemijai, karui Ukrainoje ir aukštesnėms palūkanų normoms sumažinus rizikingesnių investicijų apetitą. Jei „Arm“ IPO bus sėkmingas, apie nuosavus IPO gali svarstyti ir kitos kompanijos. Daugybė technologijų milžinų, įskaitant „Apple“, „Google“ ir „Nvidia“, neseniai pareiškė, kad jie būtų suinteresuoti įsigyti „Arm“ akcijų šios kompanijos nurodyta kaina.

Skaičiuojama, kad planai listinguoti apie 10 proc. įmonės turėtų atnešti jos savininkui „SoftBank“ maždaug 5 mlrd. JAV dolerių. Jam ir toliau priklausys likę 90 proc. „Arm“ akcijų.

„SoftBank“ 2016 m. liepą nusipirko „Arm“ už 32 mlrd. JAV dolerių.

2023 09 14 12:32
Spausdinti