Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


FINANSAI
Didesnių palūkanų normų perspektyva kelia pasaulio obligacijų pajamingumą
BNS
Freepik
Didėja įvairių pasaulio šalių vyriausybių obligacijų pajamingumas.

Investuotojams spėjant, kad palūkanų normos dėl nuolat didelės infliacijos ir toliau bus aukštos, didėja įvairių pasaulio šalių vyriausybių obligacijų pajamingumas, ketvirtadienį rašo portalas „Trading Economics“.

Federalinio rezervo sistemos (FRS) paskutinio posėdžio protokolas parodė, kad JAV centrinio banko pareigūnai ir toliau įžvelgia didelę infliacijos didėjimo riziką, dėl kurios gali tekti toliau griežtinti pinigų politiką.

JAV iždo dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas, kuris dažnai laikomas pasaulinių skolinimosi kainų orientyru, buvo pakilęs iki 4,31 proc. – aukščiausio lygio nuo spalio mėnesio, kuomet šis rodiklis buvo pasiekęs 15 metų aukštumas.

Europoje Vokietijos vyriausybės 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas buvo padidėjęs iki 2,7 proc., o tokių pat Jungtinės Karalystės obligacijų pajamingumas – viršijęs 4,7 proc., pasiekęs aukščiausią lygį nuo 2008 metų.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regione Australijos vyriausybės 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas padidėjo iki 4,3 proc., priartėjęs prie aukščiausio per daugiau kaip devynerius metus lygio.

2023 08 17 14:28
Spausdinti