Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


DIRBTINIS INTELEKTAS
E. Muskas įkūrė dirbtinio intelekto bendrovę „xAI“
ELTA
Twitter
Elonas Muskas.

Elonas Muskas trečiadienį pristatė nuosavą dirbtinio intelekto bendrovę „xAI“, amerikiečių milijardieriui siekiant konkuruoti su „OpenAI“ – kompanija, sukūrusia „ChatGPT“. Šią programą verslininkas kaltina politiniu šališkumu ir neatsakingumu.

„xAI“ internetinėje svetainėje teigiama, kad naujoji bendrovė veiklą vykdys atskirai nuo kitų E. Musko įmonių, tačiau kuriamos technologijos esą atneš joms naudos. „xAI“ tikslas yra suprasti tikrąją Visatos prigimtį“, – sakoma svetainėje.

E. Muskas savo tviterio paskyroje pridūrė, kad „xAI“ taip pat sieks „suprasti realybę“ ir atsakyti į esmingiausius klausimus.

Kaip teigiama, startuolyje darbuosis buvę „OpenAI“, „Google DeepMind“, „Tesla“ ir Toronto universiteto tyrėjai. Komandai patarinės dabartinis San Fransiske veikiančio Dirbtinio intelekto saugumo centro, pasisakančio prieš pernelyg greitą dirbtinio intelekto pažangą, vadovas Danas Hendrycksas. Jis yra atviro laiško pasaulio lyderiams, kuriame buvo perspėta dėl dirbtinio intelekto grėsmės žmonijai, iniciatorius.

E. Muskas yra ne kartą perspėjęs dėl dirbtinio intelekto pavojų. Jis yra pavadinęs dirbtinį intelektą „didžiausia egzistencine grėsme“ ir pareiškęs, kad pernelyg sparti pažanga prilygsta „demono iškvietimui“.

Milijardierius tvirtina, kad 2015 m. padėjo įkurti „OpenAI“. 2018 m. jis paliko bendrovę, kad galėtų susitelkti į „Tesla“, ir vėliau nurodė, jog nepalankiai vertina į pelningumą orientuotą kursą, kurį kompanija pasirinko jos vadovo postą užėmus Samui Altmanui. E. Muskas taip pat argumentuoja, kad „OpenAI“ kalbos modeliai, kuriais remiasi „ChatGPT“, yra pernelyg politiškai korektiški.

E. Muskas balandį konservatyviam transliuotojui „Fox News“ duotame interviu buvo prakalbęs apie planus sukurti naują dirbtinio intelekto įrankį „TruthGPT“.

2023 07 13 11:49
Spausdinti