Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


LIETUVOS PRAMONĖ
„European Energy“ Lietuvoje ketina statyti metanolio gamyklą
ELTA
Freepik
Asociatyvi nuotr.

Energetikos bendrovė „European Energy“ renkasi vietą, kur Lietuvoje galėtų statyti metanolio gamyklą, skelbia „Verslo žinios“.

Pasak leidinio, kol kas poveikio aplinkai vertinimas (PAV) pradėtas dviejose vietose, o ekspertai skaičiuoja, kad tokio pajėgumo gamyklai gali prireikti 350–370 mln. eurų investicijų. Gamyklos galia siektų iki 200 MW, jai reiktų 1200 GWh elektros.

Šiuo metu pradėti du PAV dėl identiškų gamyklų: vienas – Akmenės rajone, kitas – Kretingos.

„European Energy“ biuro Lietuvoje vadovas Tadeušas Konkovskis vz.lt patvirtino, kad įmonė atlieka gamyklos statybos galimybių studijas ir patikslino, kad svarstoma ne tik apie šias dvi vietas.

„PAV dokumentuose, nurodoma, kad metanolio gamyba vyks reaktoriuje, kuriame anglies dioksidas ir vandenilis reaguoja veikiami slėgio ir temperatūros.

Anglies dioksidas surenkamas ir tiekiamas iš organinio kuro emisijos šaltinių, pavyzdžiui, biodujų gamyklos arba šiaudų deginimo įrenginio. Vandenilio gamyba numatoma elektrolizės būdu, kai vandens molekulės suskaidomos į vandenilį ir deguonį naudojant elektros energiją“, – rašo „Verslo žinios“.

2024 01 19 14:50
Spausdinti