Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


PREKYBA
G. Šimkus: stringanti prekyba su Kinija – rizika Lietuvos ekonomikai
BNS
BNS foto
G. Šimkus.

Stringantis prekių tiekimas į Kiniją ir iš jos bei tarptautinių sankcijų Baltarusijai įgyvendinimas yra rizika Lietuvos ekonomikai, tačiau kaip tai paveiktų šalies ūkį, kol kas sunku prognozuoti, teigia Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas.

„Tas poveikis gali būti ir pakankamai mažas, ir pakankamai didelis. Todėl šitame kontekste vertiname informaciją, kurią turime savo rankose, ir šiuo metu mes tai įvardijame kaip vieną iš rizikų, kuri gali neigiamai paveikti šalies ekonomikos raidą“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Gediminas Šimkus.

Pasak jo, verslininkų skundai dėl trikdžių prekiaujant su Kinija yra „nepaskelbtų sankcijų“ taikymas.

„Prognozės čia yra nedėkingas dalykas, nes dėl didelio neapibrėžtumo mes šią geopolitinę situaciją tiek su Kinija, tiek su Baltarusija vertiname kaip riziką. (...) Tai, ką matome, kas yra kalbama viešojoje erdvėje, kuo skundžiasi verslas, verslo asociacijos, – tai yra nepaskelbtų sankcijų taikymas, kurio plotis, gylis, apimtis yra neįvardijami ir neįvertinami“, – kalbėjo G. Šimkus.

„Todėl pasakyti, koks gali būti efektas, yra iš principo neįmanoma“, – sakė jis.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, šios salos atstovybės atidarymo Vilniuje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 20 12:48
Spausdinti