Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PAJAMOS
I. Šimonytė: MMA ir NPD didės tiek, kiek leis ekonomikos augimas ir kiti prioritetai
ELTA
Freepik

Premjerė Ingrida Šimonytė reaguodama į prezidento patarėjos Irenos Segalovičienės mintis, kad vienas iš kryptingų tikslų turėtų būti neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) ir minimalios mėnesinės algos (MMA) sulyginimas, ironizavo, kad tai būtų galima padaryti tik MMA sumažinus iki NPD. Bet, pasak jos, to daryti neketinama, o MMA ir NPD didės tiek, kiek leis ekonomikos augimas.

„Paironizuosiu: galėtų, jeigu MMA sumažintume iki NPD. Bet to daryt neketiname. Todėl MMA ir NPD didės tiek, kiek leis ekonomikos augimas ir būtinybės derinti šį neabejotinai svarbų prioritetą, su kitais prioritetais, tokiais kaip pedagogų ir mokytojų atlyginimai, krašto apsaugos finansavimas, MTEPai (moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra – Elta), pensijos, valstybės tarnybos reforma ir kas dar ne“, – savo feisbuko paskyroje teigė I. Šimonytė.

Ji taip pat tvirtino, kad minėtais klausimais „į priešrinkiminių pažadų aikštelę“, matyt, išbėgs dar ne vienas prezidento patarėjas ir jo mintys „taps dar viena antrašte“.

„Nes juk sveikatos patarėjas neprivalo žinoti, kiek yra biudžete pinigų ir kiek bus išleidžiama švietimui ar infrastruktūrai. Vyriausybė gi privalo žinot viską. Todėl būtų geriausia, jeigu visi atsiverstų Konstituciją ir dirbtų tai, kas joje kam yra parašyta dirbti“, – pabrėžė politikė.

ELTA primena, kad artėjant Seimo pavasario sesijai ir mokesčių reformos svarstymui parlamente, prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė tvirtina, kad vienas iš kryptingų tikslų turėtų būti NPD ir MMA sulyginimas. Pasak jos, prioritetas turėtų būti skirtas tam, kad NPD ir MMA būtų sparčiau artinimas dirbančioms ir vaikus auginančioms šeimoms.

I. Segalovičienė akcentavo, kad sprendimai susiję su NPD artinimu prie MMA šeimoms turėtų būti priimami kaip įmanoma greičiau, o vėliausia jų įsigaliojimo data galėtų būti kitų metų sausio 1 d.

2023 03 07 10:57
Spausdinti