Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


ELEKTRONINĖ PREKYBA
Kinijos koncernas „Alibaba“ skyla į šešias mažesnes dalis
ELTA
„Alibaba“

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ išskaidoma į šešias mažesnes dalis, kurios atskirai rūpinsis prekyba, medijomis ir debesų kompiuterija. Apie tai antradienį pranešė pats koncernas.

Panašaus pobūdžio žingsniai Kinijoje yra neįprasti. Kaip teigiama, kiekvienas „Alibaba“ padalinys turės po nuosavą vykdomąją valdybą ir galės siekti išorinio kapitalo bei listingavimo akcijų biržose.

Ši žinia paskelbta praėjus dvejiems metams po to, kai Kinijos vyriausybė pradėjo varžyti „Alibaba“ veiklą. Žiniasklaidoje būta pranešimų, kad koncerno įkūrėjas Jackas Ma neteko Pekino palankumo. „Alibaba“ planavo pradėti savo antrinės bendrovės „Ant Group“ akcijų listingavimą, tačiau šis procesas buvo nutrauktas, o „Ant Group“ susilaukė Kinijos reguliuotojų tyrimo.

Nepaisant to, pastaruoju metu stebima kiek sušvelnėjusi Pekino pozicija technologijų kompanijų atžvilgiu. J. Ma anksčiau šią savaitę pirmą kartą per daugiau kaip metus Kinijoje buvo pastebėtas viešumoje.

„Alibaba“ nurodė, kad koncerno skaidymo procese tęsis iš anksto suplanuotos išlaidų mažinimo programos įgyvendinimas. Bendrovės tvirtinimu, tai yra būtina, nes vyriausybės intervencija pristabdė „Alibaba“ augimą ir sumažino jos rinkos kapitalizaciją.

Paskelbus apie „Alibaba“ skilimą, 220 mlrd. JAV dolerių vertės koncerno akcijų kaina pašoko.

2023 03 29 10:53
Spausdinti