Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KRIPTOVALIUTŲ VERSLAS RUSIJOJE
Kriptovaliutų birža „Binance“ traukiasi iš Rusijos
BNS
Scanpix
Kriptovaliutų birža „Binance“ traukiasi iš Rusijos.

Kriptovaliutų bendrovė „Binance“ trečiadienį pranešė parduodanti savo verslą Rusijoje.

Apie tai buvo paskelbta praėjus keliems mėnesiams po to, kai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie JAV institucijų atliekamą tyrimą dėl galimų sankcijų pažeidimų bendrovės platformoje.

Agentūra „Bloomberg“ gegužę pranešė, kad JAV teisingumo departamentas tiria įtarimus, jog rusai naudojosi „Binance“, kad apeitų JAV sankcijas, įvestas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Su didelėmis reguliavimo kliūtimis visame pasaulyje susidurianti bendrovė anksčiau neigė pažeidusi sankcijas, tačiau trečiadienį paskelbtame pranešime pareiškė „visiškai pasitrauksianti“ iš Rusijos rinkos.

„Žvelgdami į ateitį, pripažįstame, kad veikla Rusijoje nedera su „Binance“ atitikties užtikrinimo strategija“, – pareiškė „Binance“ pranešime cituojamas atitikties direktorius Noah Perlmanas.

Bendrovė nurodė, kad pasitraukimo procesas užtruks metus, o jos turtas bus parduotas bendrovei „CommEX“, kuri tik antradienį pradėjo savo veiklą.

„Nuoširdžiai sveikiname mūsų naujus vartotojus iš Rusijos ir viso pasaulio!“ – socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“) parašė „CommEX“, reaguodama į sandorį su „Binance“.

„CommEX“ turi interneto svetainę ir kanalus platformoje „Telegram“ rusų ir anglų kalbomis, tačiau jos atstovai „Telegram“ vengė atsakyti į vartotojų klausimus apie tai, kas yra bendrovės savininkai ir kur ji įsikūrusi.

Įmonė kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarų.

„Binance“ valdo kriptovaliutų biržas ir teikia kitas paslaugas visame pasaulyje, tačiau jos verslas smarkiai nukentėjo po to, kai kriptovaliutų rinkose įvyko griūtis, o reguliavimo institucijos pradėjo tikrinti jos veiklos teisėtumą.

Pernai lapkritį bendrovė pripažino, kad jos birža „bendradarbiavo“ su „blogais veikėjais“ Irane. Prieš tai agentūra „Reuters“ pranešė, kad bendrovė padėjo pervesti milijardus JAV dolerių, nepaisydama JAV sankcijų.

„Binance“ 2017 metais Kinijoje įkūrė Kanados pilietis Changpengas Zhao, tačiau po reguliuotojų veiksmų jis perkėlė bendrovės veiklą į kitas vietoves, tokias kaip Singapūras, Bahreinas, Dubajus, Paryžius ir Kaimanų salos.

2023 09 27 15:18
Spausdinti