Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


COVID-19 RIBOJIMAI
 „Lidl“ nuo penktadienio pirkėjus įsileis tik su galimybių pasu
BNS
Fotobankas

Vokietijos kapitalo mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ nuo penktadienio aptarnaus tik galimybių pasą turinčius pirkėjus, o dalis kitų prekybos tinklų reguliuos srautus.

Dabar didžiojoje dalyje „Lidl“ parduotuvių galimybių paso neprašoma, nes jų prekybos plotas vidutiniškai siekia apie 1,4 tūkst. kv. metrų. „Lidl“ 23-juose šalies miestuose turi 59 parduotuves.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) reikalavimą nuo penktadienio nedidelėse parduotuvėse riboti pirkėjų srautą iki 30 kv. metrų žmogui arba aptarnauti tik su galimybių pasu, pranešė „Lidl“.

„Šiuo metu galimybių paso prašome trijose parduotuvėse Vilniuje ir Kaune. Šių parduotuvių rezultatai rodo, jog žmonės priprato prie pokyčių“, – pranešime sakė „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostinas Roussev-Peine.

Pasak pranešimo, galimybių pasus tikrins apsaugos darbuotojai, jų planuojama pasamdyti papildomai.

Tuo metu prekybos tinklas „Iki“ parduotuvėse, kuriose nereikia galimybių paso, ketina reguliuoti pirkėjų srautus pagal krepšelius.

„Žinoma, tai pareikalaus papildomų resursų, kadangi turėsime skirti žmogų, kuris stebės mūsų pirkėjų skaičių parduotuvėje“, – BNS sakė tinklo komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Maxima“ prekybos tinklas nurodė, kad galimybių pasas ar kiti jam prilyginami dokumentai bus tikrinami tik tose parduotuvėse, kurių plotas viršija 1,5 tūkst. kv. metrų, o mažesnėse parduotuvėse bus ribojami pirkėjų srautai. „Norfos“ prekybos tinklas taip pat žada reguliuoti pirkėjų srautus.

„Rimi“ atstovė teigė, kad kiekvienos tinklo parduotuvės situacija vertinama atskirai, kaip įgyvendinti reikalavimus.

„Iš mėnesio su galimybių pasu patirties matome, kad reikalingi lankstūs sprendimai ir labai individualus požiūris į kiekvieną objektą, nes tai susiję ne tik su mūsų „Rimi“ veikla, bet ir su kitų įmonių parduotuvėmis, veikiančiomis mums priklausančiuose pastatuose“, – BNS sakė Gabrielė Šerėnienė.

Žmones be galimybių paso aptarnaujančios parduotuvės ir turgavietės nuo penktadienio turės užtikrinti minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui.

„Norfos“ tinkle yra apie 110 iki 1,5 tūkst. kv. metrų ploto parduotuvių, „Iki“ – 216, „Maximos“ – apie 175, „Lidl“ – 56.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 20 12:22
Spausdinti