Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


TRANSPORTAS
LOT tęs skrydžius tarp Vilniaus ir Londono Sičio
BNS
Alfa.lt
Vilniaus oro uostas (asociatyvi nuotr.).

Lenkijos oro bendrovė „LOT Polish Airlines“ tęs skrydžius tarp Vilniaus ir Londono Sičio oro uostų – Lietuvos oro uostai su įmone pasirašė investicijų sutartį.

Ji bus įgyvendinama pagal naują skrydžių skatinimo modelį nuo spalio 1 dienos, pirmadienį pranešė Lietuvos oro uostai.

Sutartis su LOT pasirašyta po tarptautinės reguliaraus skrydžio operatoriaus atrankos. Tarp atrankos kriterijų buvo ir reikalavimas, kad skrydžiai minėta kryptimi būtų vykdomi verslo segmento keleiviams patogiais laikais ir dažniais.

„Nuo spalio jau pagal naują skatinimo modelį iš Vilniaus tęsiamas skrydis vyks labai patogiais laikais, o tai, tikime, taip pat prisidės prie jo populiarumo augimo. (...) Dėsime visas pastangas, kad ir ateinančiais metais valstybės biudžete būtų numatoma būtina suma efektyviai tęsti skrydžių plėtrą“, – pranešime sakė Lietuvos oro uostų vadovas Simonas Bartkus.

Anot pranešimo, prieš pasirašant sutartį buvo atliktos kvalifikacijos patikrinimo ir bendro verslo plano derinimo procedūros.

Skrydžius tarp Vilniaus ir Londono Sičio nuo 2019 metų gegužės iki šių metų rugsėjo 30 dienos taip pat vykdė LOT.

Šis projektas buvo viena iš nedaugelio Europos Komisijos reguliavimo išimčių, leidžiančių oro bendrovei skirti valstybės pagalbą skrydžio vykdymui, kai skrydis Europos Sąjungos (ES) viduje yra pripažįstamas kaip ypatingos svarbos. Tačiau Jungtinei Karalystei pasitraukus iš ES, skrydžių tarp Vilniaus ir Londono Sičio finansavimo pagal šį modelį pratęsti nebegalima.

2023 09 25 14:14
Spausdinti