Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SANKCIJOS
M. Bartuška po pereinamojo laikotarpio trauksis iš „Lietuvos geležinkelių“ vadovo pareigų
BNS
BNS foto
M. Bartuška.

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška trauksis po pereinamojo laikotarpio – iki tol jis turės rasti sprendimus suvaldyti situaciją, susijusią su „Belaruskalij“ trąšų tranzitu, antradienio vakarą patvirtino įmonės valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas.

„Įmonės veiklos tęstinumui geriausias sprendimas būtų dabar sutarti su vadovu dėl pereinamojo laikotarpio, kada vadovas galėtų pasitraukti iš užimamų pareigų“, – žurnalistams antradienį vakare sakė K. Šliužas.

Pereinamojo laikotarpio trukmės jis neįvardijo. K. Šliužas pabrėžė, kad tokiam sprendimui vienbalsiai pritarė valdyba ir pats M. Bartuška.

„Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas teigė, kad M. Bartuška trauksis siekiant deeskaluoti situaciją dėl nepaisant JAV sankcijų „Belaruskalij“ tebesitęsiančio trąšų tranzito per Lietuvą ir sumažinti reputacines įmonės rizikas.

Pasak K. Šliužo, iki atsistatydinimo M. Bartuška su komanda turės sukurti „labai aiškų, skaidrų ir efektyvų“ veiksmų planą, kaip toliau valdyti situaciją.

„Nepaisant to, kokį mes sprendimą šiandien priėmėme, problemos šaknis ir diskusijų esmė niekur nedingsta“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas.

„Sprendimus dėl to reikės priimti artimiausioje ateityje ir tęsti įmonės veiklą, vadovaujantis geriausiais jos interesais ir vykdant akcininko valią“, – pridūrė jis.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 14 20:39
Spausdinti