Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


INVESTICIJOS Į AVIACIJĄ
M. Skuodis: su latviais deramės dėl galimybės įsigyti „AirBaltic“ akcijų
BNS
Dainius Labutis/ELTA
Susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Lietuva svarsto galimybę įsigyti Latvijos nacionalinės oro bendrovės „Air Baltic“ akcijų, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Jau esu turėjęs du pokalbius su Latvijos susisiekimo ministru apie galimybę galbūt Lietuvai įsigyti dalį „AirBaltic“ akcijų. Aš manau, sąlygos tokiu atveju turėtų būti tokios, kad dalis lėktuvų turėtų stovėti ir bazuotis čia, rotuoti iš Lietuvos“, – antradienį Vilniaus oro uoste žurnalistams sakė M. Skuodis.

Anot jo, šiuo metu tariamasi dėl galimų sandorio sąlygų.

„Kaip žinote, „AirBaltic“ kompanija ruošiasi viešam akcijų platinimui šių metų pabaigoje, tai mes žiūrėsime, ar tos pirminės diskusijos, pirminiai pokalbiai gali įgauti kažkokį konkretų pavidalą, ar ne. Bet vis dėl to, svarbiausia Lietuvai, kad būtų patogūs skrydžiai, dažniai ir patogiu laiku“, – sakė ministras.

M. Skuodis pažymėjo, kad „AirBaltic“ ateityje galėtų tapti ir visų trijų Baltijos šalių avialinijomis.

„Kol kas yra tiesiog bendras klausimas, ar Lietuva galėtų įsigyti, ar norėtų įsigyti, kokios sąlygos būtų ir panašiai. Kaip galbūt į tai žiūrėtų Estijos Vyriausybė, ar „AirBaltic“ galėtų būti trijų Baltijos šalių kompanija, nes bent jau pati kompanija mato save kaip trijų šalių kompaniją, o ne vienos“, – sakė M. Skuodis.

97,97 proc. „AirBaltic“ akcijų valdo Latvijos valstybė, likusias – Danijos investuotojo Larso Thueseno (Larso Tueseno) įmonė „Aircraft Leasing 1“.

2024 01 09 12:07
Spausdinti