Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


NAFTA
Naftos kainos auga toliau
ELTA
Freepik

Naftos kainos antradienį tęsia augimą, praneša agentūra „Reuters“.

„Juodojo aukso“ kainas pirmadienį išaugino keleto naftą gaminančių valstybių pranešimas apie ketinimus nurėžti gavybos apimtis. Tai pakurstė nuogąstavimus dėl naujo energijos kainų prieaugio, kuris galėtų lemti centrinių bankų sprendimus dėl tolesnio palūkanų normų didinimo. Rinkų stebėtojai prieš tai mėgino nuspėti, kiek laiko galėtų tęstis dabartinė JAV Federalinio rezervų banko (FED) palūkanų kėlimo kampanija. Analitikai pažymi, kad pradinis sujudimas po naujausių sprendimų dėl naftos jau kiek aprimo ir dabar žvilgsniai nukrypo į paklausos perspektyvas.

Kaip pranešama, antradienį ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina padidėjo 42 centais, iki 85,35 JAV dolerio už barelį, o ateities sandorių „West Texas Intermediate“ (WTI) rūšies nafta pabrango 43 centais, iki 80,85 JAV dolerio už barelį. Abiem atvejais prieaugiai prilygo 0,5 proc.

Pasak įmonės „NS Trading“ vadovo Hiroyuki Kikukawa'os, šiuo metu prognozuojama, kad prieš vasaros sezoną naftos paklausa didės. Nepaisant to, pareigūno teigimu, aukštesnės naftos kainos dar gali paaštrinti infliacinį spaudimą ir pratęsti daugelio centrinių bankų palūkanų normų didinimo kampanijas, o tai savo ruožtu gali sumažinti paklausą.

2023 04 04 12:38
Spausdinti