Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


OMIKRON
Oro bendrovės iš Lietuvos laikinai stabdo skrydžius 20 krypčių
BNS
BNS foto
„Wizz Air“.

Pasaulyje plintant koronaviruso omikron atmanai, oro bendrovės iš Lietuvos laikinai stabdo skrydžius 20-čia krypčių. Didžiąją jų dalį planuojama vėl atnaujinti vasarį.

Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas BNS teigė, jog didžiausia stabdomų skrydžių dalis yra į Didžiąją Britaniją. Tai lėmė griežti reikalavimai atvykti į šią šalį.

„Didžioji Britanija, Izraelis – ne Europos Sąjungos šalys – jos taiko griežtesnius reikalavimus, ypač dėl omikron atmainos. Atsižvelgiant į tai, oro bendrovės mato, jog keliautojų srautai į tas šalis, kur taikomi ypač griežti reikalavimai, yra maži, tai tokiomis aplinkybėmis skrydžiai yra visiškai komerciškai nenaudingi“, – BNS sakė A. Stikliūnas.

Anot jo, Didžioji Britanija reikalauja iš atvykusiųjų dviejų koronaviruso testų, todėl daug keliautojų vykti į šią šalį atsisako.

A. Stikliūno teigimu, sausį šalies pasiekiamumas bus minimalus, tačiau jis bus išlikęs – skrydžius į Londono Sitį planuoja oro bendrovė LOT.

„Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andras Rado BNS sakė, kad kai kurie skrydžiai į Lietuvą ir iš jos buvo sustabdyti, atsižvelgiant į paklausą.

„Keleiviai, kurie įsigijo bilietus į šiuos skrydžius, bus informuoti apie galimybę nemokamai pasikeisti skrydį, atgauti 100 proc. išleistos sumos į sąskaitą arba atgauti 120 proc. bilietui išleistos sumos „Wizz kreditais,“ – BNS teigė jis.

A. Stikliūno teigimu, dalis skrydžių nuo kitos savaitės stabdomi trims savaitėms – iki sausio pabaigos ar vasario pradžios. Tuomet planuojama didžiąją dalį vėl atnaujinti.

„Šiuo metu turime 77 kryptis iš Lietuvos oro uostų. Jei planuojama laikinai sustabdyti 20, tai vasario pradžioje didžioji dalis bus atkurta ir planuojame vasario pradžioje turėti 75 maršrutus“, – sakė jis.

Vis dėlto A. Stikliūnas teigia, kad artimiausiu metu didelių kliūčių keliavimui būti neturėtų.

„Girdime, kad Europos Komisija išduos europinį skiepų pasą keliautojams, kurie bus pasiskiepiję trečiąja vakcina. Tai bus papildomas reikalavimas, bet jis bus taikomas bendrai Europos Sąjungos mastu, kas neturėtų sukelti labai didelių kliūčių keliavimui“, – sakė jis.

Lietuvos oro uostų duomenimis, iš Vilniaus sausį „Wizz Air“ stabdo skrydžius į Jerevaną, Bilundą, Tel Avivą, Birmingemą, Donkasterį, Liverpulį, Belfastą ir Lvovą. „Air Baltic“ stabdo skrydžius į Dubliną, o „Ryanair“ – į Bilundą, Tel Avivą, Birmingemą, Lidsą, Liverpulį, Charkovą. „Norwegian Air Shuttle“ taip pat stabdo skrydžius į Bergeną, Stokholmą ir Bremeną.

Iš Kauno „Ryanair“ stabdo skrydžius į Alborgą, Bristolį, Liverpulį, Mančesterį, Helsinkį, Geteborgą ir Stokholmą. Iš Palangos oro uosto „Wizz Air“ ir „Ryanair“ stabdo skrydžius į Londoną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 01 04 11:37
Spausdinti