Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


PARTNERIO TURINYS
Paslaugų plėtra ir sinergija „Inspektos“ grupei pernai leido augti 80 proc.
Pranešimas spaudai
Bendrovė
M. Andriuškevičius.

Inžinerines paslaugas teikianti „Inspektos“ įmonių grupė praėjusiais metais pajamas augino beveik du, o pelną – beveik tris kartus. Įspūdingai augti bendrovei leido naujos inovatyvios paslaugos, kurias šiemet pradėta siūlyti ir Danijos pramonės sektoriaus įmonėms.

„Inspektos“ grupę sudaro bendrovės „Inspekta“, „Inspekta Lab“ ir „Inspekta Con“. Po 100 proc. šių bendrovių akcijų valdo holdinginė bendrovė „Inspekta Group“. Grupės konsoliduotos pajamos augo apie 80 proc. ir 2023 metais pasiekė daugiau kaip 4,60 mln. eurų. Grupės pelnas didėjo 2,8 karto ir pernai pasiekė 350 tūkst. eurų. „Inspekta“ grupės konsoliduotos finansinės ataskaitos rengiamos pirmą kartą.

„Inspekta“ yra akredituota kontrolės ir sertifikavimo įstaiga, „Inspekta Lab“ teikia metalo ir betono tyrimų bei bandymų laboratorijos paslaugas ir yra vienintelė Lietuvoje akredituota matuoti lakiųjų organinių junginių praleidimus pramonėje. Tuo metu „Inspekta Con“ užsiima mokymais, statybos technine priežiūra, ekspertizėmis ir įvairiomis pramonės konsultavimo paslaugomis.

Šiuo metu „Inspektos“ įmonių grupėje dirba 55 darbuotojai.

„Paslaugų kokybė ir inovatyvumas duoda akivaizdžių rezultatų. Klientai įvertino pramonei skirtą mūsų integruotą turto valdymo sistemą, kurią adaptavome inspekcinių duomenų valdymui bei analizei. Taip pat, naudodami pasaulyje pripažintas metodikas, atliekame įrenginių patikimumo analizę, atliekame tvarumo analizes, LCA gyvavimo ciklo vertinimą, rengiame aplinkosaugines produktų deklaracijas“, – vardija Mantas Andriuškevičius, „Inspekta Group“ vadovas.

M. Andriuškevičius pažymi, kad augantis klientų pasitikėjimas – viena iš pagrindininių gerų veiklos rezultatų priežasčių. Jis sako, kad spręsdamos, kur investuoti ir kokias naujas paslaugas siūlyti, įmonių grupės pirmiausia ieško, kokią problemą galėtų išspręsti ir kokią pridėtinę vertę suteikti savo klientams.

Anot „Inspektos“ grupės vadovo, toks principas lėmė, kad kai kurios paslaugos yra unikalios ir išsiskiria kontrolės ir sertifikavimo rinkoje, kurioje nemažai bendrovių vis dar dirba taip, kaip buvo dirbama prieš 50 metų, o paslaugų skaitmenizavimo lygis yra artimas nuliui.

„Tuo metu mes sukūrėme inspekcinių duomenų valdymo platformą, kuri klientams duoda papildomų naudų. Taip pat svarbus aspektas – paslaugų plėtra ir jų sinergija, kurią diktuoja klientų poreikiai. Dažnai ateiname spręsti vienos problemos, o tenka spręsti kelias“, – pažymi M. Andriuškevičius.

Pasak vadovo, „Inspekta“ vis dar yra jauna ir besivystanti įmonė, kuri turi daug idėjų ir planuoja šiemet išlaikyti augimo tempą. Prie to prisidės ir plėtra Danijoje, kurioje grupė šių metų pradžioje įsteigė „Inspekta Lab“ filialą.

„Reikia pripažinti, kad Danijos pramonės apimtys yra kartais didesnės nei Lietuvos, o ir Danijos įmonių požiūris į saugą bei patikimumą yra žymiai brandesnis. Turime ambicijų ir potencialo augti šioje šalyje, juolab kad imame jausti, jog su kai kuriomis mūsų paslaugomis Lietuvoje jau tampa ankšta“, – teigia M. Andriuškevičius.

2024 02 09 10:44
Spausdinti