Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


SKRYDŽIAI
„Ryanair“ padidino savo pelno prognozę, atsižvelgdama į didelę kelionių paklausą
BNS
Unsplash

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ trečiadienį padidino savo pelno po mokesčių prognozę fiskaliniams metams, kurie baigsis kovo 31 dieną, motyvuodama didesniu nei tikėtasi kelionių ir pajamų padidėjimu per pastarąjį šventinį laikotarpį.

Dubline įsikūrusi „Ryanair“ pranešė, kad dabar tikisi nuo 1,325 mlrd. iki 1,425 mlrd. eurų siekiančio pelno, atskaičius mokesčius, palyginti su pradine 1 mlrd. iki 1,2 mlrd. eurų prognoze.

Visgi vežėja pranešime pažymėjo, kad pakartotinis vertinimas „labai priklauso“ nuo to, ar bus išvengta tolesnių „nepageidaujamų įvykių“, tokių kaip COVID-19 protrūkiai ar vykstantis karas Ukrainoje, pasekmių.

„Pirmą kartą per trejus metus sustiprėjusi kelionių paklausa per šventinį sezoną, be jokio neigiamo COVID-19 ar karo Ukrainoje poveikio, paskatino didesnį nei tikėtasi kalėdinių/naujųjų metų eismą ir bilietų kainas“, – teigė „Ryanair“.

Trečiąjį finansinių metų ketvirtį, pasibaigusį gruodžio 31 dieną bendrovė tikisi beveik 200 mln. eurų pelno po mokesčių.

Tačiau prognozuojama, kad paskutinis fiskalinių metų ketvirtis bus nuostolingas dėl to, kad šiais metai Velykos bus balandį bei dėl neseniai sumenkusių kelionių tarp JK ir Airijos.

Pasak vežėjos, bendro keleivių srauto prognozės visiems fiskaliniams metams nesikeičia – 168 mln. keleivių.

Trečiojo ketvirčio rezultatus bendrovė paskelbs sausio 30 dieną.

2023 01 05 13:13
Spausdinti