Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


ŽINIASKLAIDA
T. Balžeko ir partnerių valdoma „4 Bees“ tampa vienintele „15min“ akcininke
BNS
Fotobankas
T. Balžekas tapo didžiausiu 15min portalo akcininku.

Tomui Balžekui, Martynui Basokui, Gabrielei Burbienei ir Tomui Bindokui priklausanti holdingo įmonė „4 Bees“ tapo vienintele „15min“ akcininke, ketvirtadienį pranešė bendrovė.

„4 Bees“ likusias 60 proc. akcijų įsigijo iš Estijos įmonės „Postimees Grupp“, su kuria bendrą įmonę „15min“ kartu valdė nuo 2021 m. rugsėjo.

Įmonė „15min“ valdo naujienų portalą tuo pačiu pavadinimu ir spausdintinius žurnalus „Žmonės“, „Legendos“ ir „Ji“.

Iki šiol „4 Bees“ priklausė 40 proc. „15min“ akcijų ir valdymo kontrolė.

Bendrovė „BNS“, valdanti naujienų agentūrą tuo pačiu pavadinimu, išlieka antrine „15min“ įmone.

Sandorio vertė neatskleižiama, bet „Postimees Grupp“ vadovas Toomas Tiivelis teigia, kad „4 Bees“ pateikė priimtiną likusių akcijų įsigijimo pasiūlymą.

„15min grupei“ vadovaujanti komanda sėkmingai vysto grupės įmones ir jos noras išsipirkti visas akcijas demonstruoja pasitikėjimą Lietuvos žiniasklaidos verslo ateitimi“, – sakė T. Tiivelis.

„4 Bees“ didžiausias akcininkas ir „15min“ vadovas Tomas Balžekas teigė, kad pastarasis sandoris yra dalis didesnės vizijos.

„Pirmasis sugrįžimas 2021 m. į mūsų su bičiuliais 2005 m. įkurtą „15min“ mano vizijoje siejosi su didesnėmis ambicijomis. Augti sparčiau nei konkurentai, pirkti kitas įmones, jungti žiniasklaidos rinką ir formuoti stiprią lietuvišką žiniasklaidos grupę. Šiandienos įvykis yra dalis tos vizijos. Jaučiuosi kaip grįžęs namo po ilgos kelionės ir esu pasiruošęs dar labiau pasiraitoti rankoves darbui“, – sakė T. Balžekas.

„Mes su partneriais tikime, kad žiniasklaida yra labai lokalus verslas. Tikime, kad jo skaidrumas ir tvarumas yra labai svarbūs mūsų visuomenei. Tikime, kad šio verslo valdymas reikalauja aukštų vertybių ir idealų. Galėti tai daryti – didelė atsakomybė“, – teigė jis.

„Kartu su komanda tikime, kad mums pavyks gerai išvystyti skaitmeninių produktų prenumeratą ir šis verslas bus ne tik prasmingas, bet ir stabilus ilgoje perspektyvoje“, – pridūrė T. Balžekas.

Sandoriui finansuoti pasitelktos akcininkų ir skolintos lėšos.

Žiniasklaidos verslus valdantis holdingas „4 Bees“ taip pat valdo kino teatrą „Pasaka“ ir namų kino platformą „ŽMONĖS Cinema“, prenumeratos platformą „Prenumerata.lt“, yra bendraturčiai sveikatos paslaugų platformos „Manodaktaras.lt“, knygų platinimo bendrovės „Medipresa“, internetinio knygyno „Patogupirkti.lt“ bei knygų mainų platformos „Bookswap LT“.

Holdinge „4 Bees“ T. Balžekui priklauso 56,67 proc., M. Basokui – 25,67 proc., G. Burbienei – 10 proc., o T. Bindokui – 7,67 proc. „4 Bees“ akcinio kapitalo.

2023 12 21 15:41
Spausdinti