Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


EKONOMIKA
TVF neblogins pasaulio ekonomikos augimo 2023 m. prognozės
BNS
Freepik

Nors pasaulio ekonomikoje tęsiasi sunkus laikotarpis, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) neplanuoja eilinį kartą mažinti pasaulio ekonomikos augimo 2023 metais prognozės, kuri šiuo metu sudaro 2,7 proc., pareiškė TVF vadovė Kristalina Georgieva, kurią cituoja „Deutsche Welle“.

Jos teigimu, 2023-ieji pasaulio ekonomikai ir vėl bus sudėtingi ir nugalėti infliacijos dar nepavyks, tačiau, jei neįvyks jokių nenumatytų įvykių, neatsiras ir poreikio bloginti prognozes.

TVF vadovė pabrėžė, kad dabartinis pasaulis yra labiau neatsparus krizėms ir pasaulio bendruomenei reikia būti pasirengusiai netikėčiausiai rizikai, pavyzdžiui, klimato katastrofoms, galingoms kibernetinėms atakoms ar Rusijos karo Ukrainoje eskalacijai, pavyzdžiui, dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo.

TVF vadovė: nuogąstavimai dėl naftos kainų kilimo nepasitvirtino

K. Georgieva pažymėjo, kad nuogąstavimai dėl naftos kainų šuolio nepasitvirtino, o darbo rinkos yra stabilios.

„Teigiama žinia ta, kad darbo rinkos yra patvarios. Kol žmonės turi darbą, jie leidžia pinigus, nepaisydami didelių kainų... Ir tai padėjo ekonomikai“, – pareiškė TVF vadovė, kurią cituoja agentūra „Reuters“.

Spalio 11-ąją TVF pablogino pasaulio ekonomikos augimo 2023 metais prognozę nuo 2,9 iki 2,7 procento.

„Kalbant trumpai, blogiausia dar ateityje ir žmonės padėtį 2023-aisiais suvoks kaip recesiją“, – tuomet sakė TVF tyrimų departamento direktorius Pierre'as-Olivier Gourinchas.

2023 01 13 10:07
Spausdinti