Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
V. Čmilytė-Nielsen: sprendimus dėl privalomo skiepijimosi profesijoms lems susirgimų kreivė
BNS
Fotobankas

Sprendimą įvesti ar ne privalomą skiepijimąsi nuo COVID-19 tam tikrų profesijų atstovams lemtų epidemiologinė situacija, padėtis ligoninėse ir kiti faktoriai, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Tai priklausys ir nuo to, kaip didės ar stabilizuosis susirgimų kreivė, kiek atspari bus mūsų medicinos sistema, ar ji neperkais – taigi, nuo daugelio faktorių. Svarstyti tikrai verta“, – LRT radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Pasak jos, Vyriausybė svarsto įvairius sprendimus, kuriuos pirmiausia nulemia rizikų vertinimas.

„Akivaizdu, kad grįžus vaikams į mokyklas, vėl ėmė keistis kreivė susirgimų augimo, susijusi būtent su darbu mokyklose, su švietimo sistema – tai yra viena iš rizikos sričių. Taip pat yra medicinos sritis. Natūralu tokius sprendimus svarstyti“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Ji akcentavo, jog panašūs sprendimai yra svarstomi ar priimti ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

„Tokie pasvarstymai, manau, yra visiškai pagrįsti, ypatingai turint galvoje, kad, kalbant apie šias profesijas, ten pasiskiepiję dažnu atveju devyni iš dešimt žmonių“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Privalomą skiepijimą nuo koronaviruso Vyriausybė svarsto įvesti slaugos, globos, švietimo ir medicinos įstaigų darbuotojams, taip pat svarstoma nustatyti, kad kitų viešojo ir privataus sektoriaus įstaigų ir įmonių darbdaviai galėtų priimti sprendimą dėl privalomos vakcinacijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 01 10:46
Spausdinti