Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


DAIKTŲ PRENUMERATA
Viskas laikina: ar ilgalaikė brangių daiktų nuoma taps įprastu verslo modeliu?
Agnė Baltrūnaitė
Twenty20
Netrukus čia – prenumeratos punktas?.

Nuomoti užuot pardavus nėra nauja idėja. Programinės įrangos ir įvairių skaitmeninių paslaugų prenumeratos modelis jau tapo įprastas, jis vis plačiau perkeliamas ir į materialų daiktų pasaulį. Lūžio tašku gali tapti tai, kad šį verslo modelį ketina naudoti ir „Apple“ – bendrovė, sulaužiusi ne vieną tradicinio verslo stereotipą.

*****susije*****

„Bloomberg“ duomenimis, „Apple“ kuria programą, pagal kurią dar šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje pasiūlys „iPhone“ ir „iPad“ įrenginių prenumeratą. Ši paslauga leistų telefonu ar planšetiniu kompiuteriu naudotis mokant mėnesinį mokestį. „Apple“ jau taiko prenumeratos modelį skaitmeninėms paslaugoms, tokioms kaip „iCloud“ duomenų saugykla ar „Apple Music“ srautinės muzikos platforma.

Vienas prenumeratos modelio tikslų yra mažinti gamtos taršą. „Apple“ siekia iki 2030-ųjų pasiekti nulinį anglies dioksido taršos lygį ir aparatinę įrangą gaminti tik iš perdirbtų medžiagų. Perdirbtas detales naujuosiuose įrenginiuose „Apple“ pradėjo naudoti pernai rudenį. „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“ yra pirmieji telefonai, kurių loginės plokštės danga bei priekinėje ir galinėje kamerose esantys laidai pagaminti iš 100 proc. perdirbto aukso.

2022 05 30 06:45
Spausdinti